اردبیل، شهرک کارشناسان ،میدان وصال ، ساختمان سرو، طبقه سوم ، واحدB

EnglishPersian
0

سبد خرید

فرایند تولید کنسرو ماهی تون

فرایند تولید کنسرو ماهی تون

فرایند تولید کنسرو ماهی تون

تن ماهی یکی از غذاهای آماده دریایی است که طعمی بسیار عالی و خواص بسیار زیادی دارد. این غذای آماده طی مراحل مختلف و با مواد و متریال‌های مخصوص به تولید می‌رسد. هر شرکت فرمولاسیون خاصی برای تولید تون ماهی دارد ولی برخی از شرکت‌ها مانند صنایع غذایی شورک از بهترین مواد برای تولید استفاده می‌کنند. شورک برای آگاهی بیشتر مشتریان خود فرایند تولید کنسرو ماهی تون را به صورت مختصر برای شما توضیح خواهد داد تا با آگاهی بیشتری این غذای آماده را مصرف کنید.

 

آماده سازی ماهی چگونه انجام می‌شود؟

آماده سازی اولین گام فرایند تولید کنسرو ماهی تون به شمار می‌رود. ابتدا ماهی‌های صید شده به سردخانه منتقل می‌گردد و در هنگام تولید به اندازه مورد نظر ماهی از سردخانه خارج شده و پس از یخ زدایی به خط تولید انتقال داده خواهد شد. البته برخی از شرکت‌ها ماهی تازه را به صورت مستقیم تولید می‌کنند. شورک با افتخار اعلام می‌دارد که برای تهیه تن ماهی‌های خود از ماهی صید روز جنوب استفاده می‌کند.

ماهی‌ها پیش از تولید وارد مرحله شستشو شده و با فشار آب آلودگی‌های آن از بین می‌رود. ماهی‌های درشت با استفاده از فرچه و نیروی انسانی تمیز می‌شوند و مراحل تمیز کردن ماهی‌های ریز در دستگاه‌های مخصوص صورت می‌گیرد.

مرحله جداسازی یکی از مهم‌ترین مراحل تولید تن ماهی به شمار می‌رود. در این مرحله ابتدا سر ماهی با استفاده از دستگاه و یا نیروی انسانی جدا می‌گردد. پس از آن نوبت به تخلیه شکم ماهی می‌رسد. در این مرحله تمامی ضایعات بدن ماهی از آن خارج شده و تنها گوشت‌های مفید آن باقی می‌ماند. پس از آن مجدد ماهی در مرحله شستشو قرار می‌گیرد. با توجه به این که ماهی فسادپذیری بالایی دارد، پس از طی این مرحله باید سریع ماهی‌ها وارد خط تولید شوند.

 

فرایند تولید کنسرو ماهی تون در ۶ مرحله

پخت اولیه

از دیگر مراحل فرایند تولید کنسرو ماهی تون پخت اولیه است. پس از طی مراحل بالا نوبت به پخت اولیه ماهی می‌رسد. پخت اولیه ماهی در سه مرحله پخت مرطوب، پخت تحت فشار بخار آب، پخت در روغن و پخت در هوای داغ یا حرارت خشک صورت می‌گیرد.

پخت اولیه ماهی کمک می‌کند که استخوان ماهی‌ها بهتر جدا شده و قوام گوشت نیز افزایش یابد و بتوان بهتر آن را در داخل قوطی قرار داد. انتخاب هر یک از روش پخت اولیه به نوع ماهی و نوع تون بستگی دارد. به عنوان مثال برای تولید کنسرو تن ماهی دودی آن را در محفظه دودخانه قرار می‌دهند.

پر کردن قوطی

پس از طی فرایند تولید کنسرو ماهی تون باید قوطی پر شود. در این مرحله باید گوشت حاضر شده در داخل قوطی قرار گیرد. این قوطی بر اساس نوع ماهی و اندازه سفارش شده تفاوت دارد. البته قوطی‌ها پیش از استفاده شستشو داده شده تا تمامی آلودگی‌های احتمالی آن از بین برود. پس از طی این مرحله روغن و آب نمک به صورت داغ به داخل قوطی تزریق می‌شود.

 

هواگیری

پیش از بسته شدن در قوطی تن ماهی باید مرحله هواگیری صورت گیرد. برای این کار پیش از مرحله درب بندی یک خلاء جزئی به وجود می‌آید. این خلاء نه تنها از بروز آسیب به درزهای موجود جلوگیری می‌کند، بلکه شناسایی قوطی‌های متورم را برای افراد آسان‌تر می‌کند. قوطی‌هایی که در دو انتهای آن خلاء وجود دارد پس از مرحله اتوکلاو و سرد نمودن قوطی، کمی فرو رفتگی در آن به وجود می‌آید. بنابراین شناسایی قوطی‌های متورم و باد کرده آسان‌تر شده و مورد آزمایش و بررسی قرار می‌گیرد.

 

 

درب بندی قوطی

مرحله درب بندی قوطی یکی از مهم‌ترین فرایند تولید کنسرو ماهی تون است که نیاز به دقت و وسواس بالایی دارد زیرا در صورتی که درب قوطی به خوبی بسته نشود فاسد شده و آلودگی وارد کنسرو خواهد شد. برای این کار درب فلزی با استفاده از دستگاه پرس بر روی بدنه قرار می‌گیرد. برای ایجاد اطمینان بیشتر از اتصال درب قوطی با بدنه با استفاده از نوعی لاک به نام ماستیک محل اتصال درب را کاملاً می‌پوشانند.

در انتها نیز قوطی‌ها در داخل دستگاه شستشو با استفاده از فشار آب داغ به صورت کامل پاکسازی می‌شود. در این حالت روغن و سایر املاح چسبیده به قوطی از آن جدا شده و برای مرحله بعدی آماده خواهد شد.

 

اتوکلاو کردن

از دیگر فرایند تولید کنسرو ماهی تون می‌توان به اتوکلاو کردن اشاره کرد. اتوکلاو کردن تا هنگامی که استخوان‌ها به خوبی نرم شده و آنزیم‌ها و باکتری‌های آن از بین رود، ادامه پیدا می‌کند. درجه حرارت و زمان مورد نیاز جهت غیرفعال نمودن باکتری‌ها بالاتر از حدی است که جهت غیر فعال کردن آنزیم‌ها و پختن ماهی‌ لازم است. در اتوکلاو این کار توسط حرارت فشار بخار آب انجام می‌پذیرد.

مدت زمان ماندگاری قوطی‌ها بر اساس فشار کلاو و درجه حرارت به عواملی از جمله اسیدیته محتویات قوطی، اندازه قوطی، ترکیبات شیمیایی درون قوطی، جنس قوطی، میزان بار آلودگی و … بستگی دارد.اتوکلاو بدین صورت عمل می‌کند که قوطی‌ها پس از طی فرایند درب بندی و شستشو وارد سبدهای مشبک شده و با استفاده از جرثقیل به درون اتوکلاو انتقال داده می‌شود. بعد از بستن درب اتوکلاو، با فشار بالا بخار آب گرم به درون دستگاه تزریق می‌گردد.

 

خنک سازی و خشک کردن

پس از طی مراحل بالا باید به خوبی سطح خارجی بسته‌ها تمیز شده و سریع سرد شوند. زیرا حرارت بالای کنسرو ماهی تن به مدت طولانی ارزش غذایی آن را کاهش می‌دهد و از کیفیت آن می‌کاهد. در انتها نیز قوطی باید کد گذاری گردد. برای این کار جت پرینتر مورد استفاده قرار می‌گیرد تا آسیبی به بدنه قوطی وارد نشود.

در این جا فرایند تولید کنسرو ماهی تون به پایان می‌رسد و کنسرو تولید شده ۱۰ الی ۱۵ روز در انبارهای مخصوص نگهداری می‌شود تا در صورت مشاهده علائم و نشانه‌های فساد، نشت و یا هر مشکل دیگری پیش از ارسال قوطی‌های خراب جداسازی گردد. با این کار تن ماهی وارد شده به بازار کاملاً سالم و باکیفیت است و هیچ آسیبی به سلامتی افراد وارد نخواهد کرد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

درباره ما

آقای محمد سروی به صورت اختصاصی از سال ۱۳۷۱ در صنعت کنسرو شروع به کار کرده و در سال ۱۳۸۵ اولین کارخانه تولید کنسرو ماهی را در شمال غرب ایران در شهر اردبیل افتتاح و از سال ۱۳۸۸ بصورت رسمی تولید برند سیشل تن را آغاز کرده و با همت مضاعف در سال ۱۳۹۴ دومین کارخانه تولیدکنسرو ماهی که بزرگترین کارخانه تولید کنسرو ماهی در شمال غرب ایران میباشد را با نام تجاری سرو تن آریا در شهر اردبیل افتتاح نمودند.

شبکه های اجتماعی

© تمامی حقوق وبسایت متعلق به شرکت آرتان ماهی نام می باشد.

طراحی سایت و سئو توسط گیل دیتا